Varkensreepjes in romige dragonsaus met pasta en rucola
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Spelt pasta
- 2 bakje(s) Champignons
- 400 g Varkensreepjes
- 200 ml Room
- 1 zakje(s) Rucola
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 klontje(s) Boter
- om te bakken Olijfolie
- 1 el Mosterd
- 1 tl Gedroogde dragon
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan op met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de champignons in kwarten. Hak de knoflook fijn.
- Dep varkensreepjes droog met wat keukenpapier.
- Verwarm in een koekenpan een klont boter met een scheutje olie en laat goed heet worden. Als de boter niet meer schuimt en bruin is, bak je de varkensreepjes bruin, eventueel in twee porties. Bestrooi het vlees met peper en zout, zet weg en hou warm.
- Doe in dezelfde koekenpan de champignons en bak deze goudbruin. Bak op het laatst nog even de knoflook mee. Voeg dan de room, de mosterd en de dragon toe en kook de saus een beetje in.
- Voeg de varkensreepjes toe aan de saus, warm even door en controleer op peper en zout.
- Roer op het laatst de rucola door de saus of laat iedereen dat naar smaak op zijn bord doen.
- Dien op met de pasta.
- Let op, je hebt een half bakje champignons nodig voor de pizza!