Varkenslapjes met krieltjes, asperges en bieslook
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram krieltjes
- 2 stuks eieren
- 1 stuks ui
- 1 bosje bieslook
- 12 stuks asperges wit
- 4 stuks varkenslapjes
In Huis
- flinke klont boter
- snufje nootmuskaatpoeder
- om te bakken olijfolie
- klontje boter
Recept stappen
- Zet een pan met warm water op en kook de krieltjes gaar in ca. 15 minuten. Haal de krieltjes uit de pan en bewaar.
- Kook de eieren in kokend water in ca. 6 minuten hard en spoel af onder de koude kraan. Pel de eieren en hak grof. Meng het gehakte ei met flink wat gesmolten boter en een scheutje water. Breng op smaak het nootmuskaatpoeder.
- Pel en snij de ui in ringen. Hak de bieslook fijn.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil de asperges goed en snij 1 cm van de achterkant af. Vul een pan met koud water en voeg de asperges toe. Leg de schillen en de achterkantjes van de asperges bovenop de geschilde asperges in de pan. Voeg een snufje zout en snufje suiker toe en breng het water aan de kook. Zet het vuur na 5 minuten koken uit en laat het nog 5 minuten doorgaren.
- Snij de varkenslapjes in reepjes. Breng op smaak met een wat zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de varkensreepjes om en om in ca. 4 minuten goudbruin. Haal de varkensreepjes uit de pan en bewaar.
- Bak de krieltjes in de koekenpan van de varkensreepjes ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de ui toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de varkensreepjes, een klontje boter en de bieslook toe.
- Verdeel de asperges en de krieltjes met bieslook over borden. Lepel de warme ei-botersaus eroverheen. Bestrooi met een beetje bieslook.