Varkenskarbonades met uiensaus en koolsalade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardappelen
- 400 g Witte kool
- 1 stuk(s) Rode ui
- 2 el Gesnipperde rode ui
- 4 stuk(s) Varkenskarbonades
In Huis
- 150 ml Mayonaise
- 100 ml Yoghurt
- 1 tl Komijnzaad
- 3 el Boter
- 1 el Bloem
- 100 ml Witte wijn
- 200 ml Kippenbouillon
- 4 el Creme fraiche
- 1 el Dijonmosterd
- 4 el Augurk
- 4 el Bladpeterselie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor tot 180° C.
- 2. Schil de aardappels. Snij in stukken. Kook in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
- 3. Maak de koolsalade. Zet een pan met water met wat zout op het vuur en breng aan de kook. Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool. Halveer de kool en verwijder de harde kern. Snij hem in heel fijne reepjes. Liefst m.b.v. een mandoline.
- 4. Blancheer de kool even zodat hij net iets zachter wordt. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat heel goed uitlekken.
- 5. Meng een dressing van mayonaise, yoghurt en komijnzaad. Verdun zo nodig met een klein beetje water. Meng de gesnipperde ui, kool en de mayonaisedressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken.
- 6. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de karbonades ca. 4 minuten aan iedere kant. Doe in een schaal en schuif 8 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie.
- 7. Snipper de ui. Bak de ui in het overgebleven braadvet lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer een minuut door. Roer er de wijn door en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem in de saus komen.
- 8. Voeg de bouillon toe en laat weer inkoken tot de helft.
- 9. Roer er de crème fraîche, mosterd, augurken en peterselie door.
- 10. Doe de karbonades met sappen terug in de saus om door te warmen. Serveer het vlees met de saus, de gekookte aardappels en de koolsalade.