Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Varkenshaas met gebakken paddenstoelen en peterseliezout, burrata en bloemkoolpuree

Varken

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 1 bloemkool
  • 15 gram fijngehakte bladpeterselie
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 gram varkenshaas

In Huis

  • 5 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • 2 el zeezout
  • 1 ui
  • 250 gram burrata
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bloemkool in gelijke stukken en pel de knoflook. Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook gaar.
  2. Pureer de bloemkool, knoflook en 20 g (bij 4p) van de boter tot een puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe terug in de pan en hou warm.
  3. Maak het peterseliezout door het zeezout te mengen met de gehakte peterselie.
  4. Borstel de paddenstoelen schoon en snipper de ui. Verhit 20 g (bij 4p) van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min zachtjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 5 min mee tot ze bruine randjes krijgen. Breng op smaak met peper en wat van het peterseliezout.
  5. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de varkenshaas.
  6. Serveer het vlees met de paddenstoelen er bovenop. Leg er een stuk burrata op en bestrooi met het peterseliezout. Serveer met de bloemkoolpuree.
  7. Tip: ook lekker met wat gebakken aardappels ernaast.