Varkensfiletlapje met aardappel tuinbonen salade
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) varkensfilet
- 800 g Opperdoezer aardappels
- 1200 g tuinbonen
- 100 g zomerpostelein
In Huis
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el azijn
- 1 tl zout
- 1 snufje(s) peper
Recept stappen
- Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
- Zet twee pannen met een laagje water en zout op het vuur voor het blancheren van de tuinbonen en het koken van de aardappels.
- Was de aardappels en boen de losse velletjes er een beetje af, bijv. met een schuursponsje. Snij ze in gelijke stukken, ongeveer zo groot als een krieltje. Kook 10 minuten vanaf dat het water kookt.
- Maak nu de vinaigrette. Knijp 1 teen knoflook in kopje of kommetje en meng/druk daar met een lepel het zout goed doorheen (je kan dit ook in een vijzel doen). Meng er dan eerst de mosterd door en klop dan de azijn en de olie erdoor. Zet even weg.
- Ga intussen de tuinbonen doppen. Doe ze dan 4 minuten bij het kokende water (blancheren).
- Giet af en spoel onder de koude kraan. Nu kan je indien gewenst de grotere bonen dubbeldoppen (proef even of je vindt dat het nodig is). Knijp daarvoor het binnenste boontje uit het buitenste schilletje.
- Doe de gare nog warme aardappels in een schaal en schep voorzichtig de dressing erdoor.
- Snij indien nodig de worteltjes van de zomerpostelein en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de postelein in hapklare stukken en voeg samen met de tuinbonen bij de aardappels. Schep voorzichtig om.
- Verwarm een klontje boter met een scheutje olie in een koekenpan enbak de filetlapjes om en om mooi bruin en gaar, in ca 2 minuten per kant.
- Serveer direct met de aardappelsalade.