Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tweegroentenstamp met crunchy kikkererwten, bimi en Oosterse dressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 44 VEGA VEGAN VEGASNEL groentenstamp bimi crunchy kikkererwten oosterse dressing

Ingrediënten

In de box

  • 2 potjes kikkererwten
  • 300 gram koolraap
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1000 gram aardapelen Frieslander
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks rode peper
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tl gember
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 tl Souq harissa gekonfijte citroen*
  • 2 bosjes bimi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Meng met peper, zout en wat olie en rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  2. Snij met een groot mes plakken van ca. 2 cm van de koolraap. Schil de plakken met een dunschiller. Schil de wortelpeterselie en snij in plakjes van ca. 2 cm. Schil de aardappelen en snij in stukken. Zet aardappelen en groenten samen net onder water. Voeg zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht!!
  3. Maak de Oosterse dressing: rasp de limoenschil (hou apart) en pers het sap in een kommetje. Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en snij de onderste ca. 2 cm (bij 2p) van het witte deel van de lente-ui in hele fijne ringetjes. Rasp de gember. Meng met de milde olie, limoenrasp, limoensap (0,5 el bij 2p), peper en zout. Zet weg.
  4. Meng voor de kikkererwten de sojasaus, geperste knoflook en harissa in kommetje. Haal de kikkererwten uit de oven en giet het mengsel erover. Schep om en schuif nog (max!) 5 minuten terug.
  5. Breng een pannetje met water en zout aan de kook voor de bimi. Snij de stengel van de bimi in stukjes en hou de roosje heel. Kook eerst de steeltjes 3 minuten en voeg dan nog 2 minuten de roosjes toe. Giet en spoel koud af.
  6. Snij de rest van de lente-ui grof. Bak een paar minuten in een koekenpannetje in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Stamp de aardappelen en groenten zo grof of fijn als je zelf lekker vindt. Voeg indien nodig nog wat kookvocht toe en breng op smaak met een klont boter, peper en zout. Serveer met de bimi, de kikkererwten en de dressing.