Turkse (volkoren) pizza met kipgehakt, knoflookyoghurtsaus en een gevulde spinaziesalade
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks rode paprika
- 400 gram kipgehakt gekruid 'Tex Mex' (incl. zout)
- 300 gram yoghurt
- 100 gram tomatenpuree
- 4 stuks volkoren Libanees flatbread (LET OP!)
- 2 stuks roodlof
- 200 gram cherrytomaatjes
- 150 gram andijvie
- 100 gram spinazie
- 4 el peterselie
In Huis
- 4 teen knoflook
- olie om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- mespuntje suiker (of honing)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de velletjes van de knoflook, halveer en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Snipper de ui en snij de paprika in echt kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika een paar minuten. Voeg als de ui glazig is het gehakt toe en bak rul. Pers driekwart (!) van de knoflook erbij.
- Maak intussen de yoghurtsaus. Pers de laatste kwart van de knoflook bij de yoghurt, voeg de olijfolie extra vierge en wat zout en peper toe.
- Maak in een slakom een dressing van een 1 (ruime) el pp van de yoghurtsaus plus de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, een mespuntje suiker en peper en zout.
- Smeer de tomatenpuree op het Libanese flatbread. Verdeel het gehaktmengsel erover. Besprenkel met olijfolie. Bak 8-10 minuten in de oven.
- Snij de roodlof in ringen. Meng door de dressing. Halveer de tomaatjes en voeg toe, samen met de gesneden andijvie en de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
- Hak de peterselie fijn.
- Maak de pizza’s af met wat schepjes yoghurtsaus. Is ze te dik, verdun dan met wat drupjes water. Garneer met de peterselie en serveer de salade erbij.
- LET OP! Bewaar het flatbread in de koelkast anders kan het gaan schimmelen!
- CULY-TIP: Maak chips van de overgebleven flatbreads. Verwarm de oven voor op 250 graden. Scheur het flatbread in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Bak in ca. 10 minuten knapperig. Lekker met wat overgebleven yoghurtsaus of hummus.