Turkse pizza met vegan-gehakt, knoflook-yoghurtsausje, peterselie en een frisse salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 ml yoghurt
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 500 gram vegan gehakt
- 1 bakje tex-mex kruiden
- 100 gram tomatenpuree
- 4 volkoren Libanese flatbreads
- 1 krop ijsbergsla
- 50 gram spinazie
- 2 tomaten
- 2 el peterselie
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 0.25 tl chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers de helft(!) van de knoflook bij de yoghurt, voeg de olijfolie extra vierge wat zout en peper toe. Zet weg.
- Maak in een grote kom een dressing van 4 el (bij 4p) van de yoghurt, de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn.
- Snij de ijsbergsla in dunne repen en meng met de spinazie door de dressing. Snij de tomaat in stukjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
- Snipper de rode ui. Verwarm olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Voeg na 2 min het gehakt en de tex-mex specerijen toe en pers de andere helft van de knoflook erbij. Bak rul in ca. 5 min.
- Smeer de tomatenpuree uit over het de Libanese flatbreads. Verdeel het vegan-gehaktmengsel erover. Besprenkel met wat olijfolie. Bak 6-8 minuten in de oven.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg de chilipoeder bij de overgebleven yoghurt. Sprenkel over de pizza’s en garneer met de peterselie. Serveer de Turkse pizza met de salade.
- Maak chips van de overige flatbreads Verwarm de oven voor op 250 graden. Scheur het flatbread in grove stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat peper en zout, paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze). Besprenkel met een beetje olie en meng goed door elkaar. Laat de chips in het midden van de hete oven in circa 10 minuten knapperig worden. Lekker met wat overgebleven yoghurtsaus, chilisaus of hummus. Ter info: In het kruidenbakje zit: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.