Turkse pizza met tex-mexgehakt, dille-yoghurtsaus en frisse salade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 ml yoghurt
- 250 gram snoeptomaatjes
- 0.5 stuks komkommer
- 400 gram rundergehakt Tex-Mex gekruid
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks courgette
- 150 gram tomatenpuree
- 4 stuks volkoren Libanese flatbreads
- 2 el dille
- 100 gram spinazie
In Huis
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie, extra vierge
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 0.25 tl chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak in een saladekom een dressing van 2 el (bij 4p) van de yoghurt, mosterd, witte wijnazijn en helft(!) van de olijfolie extra vierge. Halveer de tomaatjes en snij de komkommer in kleine blokjes. Meng beide door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Pers de helft(!) van de knoflook erbij. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Haal het gehakt uit de pan (dat gaat er later weer bij) en fruit de ui glazig. Snij de paprika in kleine stukjes en de courgette in dunne halve maantjes, bak mee. Doe na 5 minuten het gehakt terug in de pan. Bak even mee en breng op smaak met peper en zout (let op: er zit ook al zout in het gehakt).
- Smeer de tomatenpuree op de flatbreads. Verdeel het gehaktmengsel erover. Je kan 1,5 flatbreads p.p. beleggen, of 1 met wat meer beleg en de rest bewaren om chippies van te maken (zie tip achterkant boekje). Besprenkel met wat (milde) olijfolie. Bak 6-8 minuten in de oven (eventueel in delen).
- Hak de dille fijn. Pers de rest van de knoflook bij de overige yoghurt, voeg de dille, rest van de olijfolie extra vierge, chilipoeder en wat zout en peper toe. Zet weg.
- Meng de spinazie door de salade.
- Verdeel de dille-yoghurtsaus over de pizza’s. Serveer met de salade.
- Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.