Turkse pizza met PLNT tex-mexgehakt, dille-(amandel)yoghurtsaus en frisse salade
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 ml (amandel)yoghurt
- 250 gram snoeptomaatjes
- 0.5 stuks komkommer
- 1 stuks rode ui
- 400 gram PLNT gehakt
- 1 bakje Tex-Mex specerijen
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks courgette
- 150 gram tomatenpuree
- 4 stuks volkoren Libanese flatbreads
- 2 el dille
- 100 gram spinazie
In Huis
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie, extra vierge
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 0.25 tl chilipoeder
Recept stappen
- NB. Kook je morgen de krieltjessalade? Laat dan de cashewnootjes alvast een nachtje weken in water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak in een saladekom een dressing van 2 el (bij 4p) van de (amandel)yoghurt, mosterd, witte wijnazijn en helft(!) van de olijfolie extra vierge. Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in kleine blokjes. Meng beide door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de rode ui in dunne halve ringen en fruit zachtjes. voeg het PLNT en Tex-Mex specerijen toe en bak rul. Pers de helft(!) van de knoflook erbij. Snij de paprika in kleine stukjes en de courgette in dunne halve maantjes, bak ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout (let op: er zit ook al zout in het PLNT gehakt).
- Smeer de tomatenpuree op de flatbreads. Verdeel het PLNT gehaktmengsel erover. Je kan 1,5 flatbreads p.p. beleggen, of 1 met wat meer beleg en de rest bewaren om chippies van te maken (zie tip achterkant boekje). Besprenkel met wat (milde) olijfolie. Bak 6-8 minuten in de oven (eventueel in delen).
- Hak de dille fijn. Pers de rest van de knoflook bij de overige (amandel)yoghurt, voeg de dille, rest van de olijfolie extra vierge, chilipoeder en wat zout en peper toe. Zet weg.
- Meng de spinazie door de salade.
- Verdeel de dille-(amandel)yoghurtsaus over de pizza’s. Serveer met de salade.
- Goed om te weten: De Tex-Mex specerijenmix bevat zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.