Turkse menemen met geroosterde meiraap en venkel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram meiraap
- 1 stuks venkel
- 1 el muntblaadjes
- 2 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 4 stuks tomaten
- 4 stuks eieren
- 2 stuks ciabatta bruin
- 2 el peterselie
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 3 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de meiraap en snij in parten van 1 cm (op de dikste zijde). Halveer de venkel, verwijder het loof en het hart en snij in plakjes van 1 cm. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de takjes rozemarijn erbij. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Halveer de ui en puntpaprika en snij in dunne reepjes. Verwarm olie in een koekenpan bak op zacht vuur ca. 8 min. Pers er 2 tenen (bij 4p) knoflook bij.
- Snij de tomaten in blokjes. Schuif ondertussen de ciabatta in de oven en bak in 5-6 minuten af.
- Voeg de tomaten bij de paprika en bak nog 10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek daar de eieren in. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de ciabatta in plakjes.
- Hak de peterselie fijn. Strooi over de eieren.
- Serveer de Menemen met de gebakken meiraap en venkel. Serveer de sneetjes ciabatta erbij om te dippen.