Turks flatbread (pide) met postelein en feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 zakje(s) Postelein
- 1 stuk(s) Uien
- 3 el Yoghurt
In Huis
- 100 ml Lauw water
- 125 ml Melk
- 325 g Bloem
- 2 tl Gist
- 1 tl Suiker
- 2 tl Zout
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 400 g Feta
Recept stappen
- Maak het deeg door bloem te mengen met gist, suiker en zout. Voeg water, melk en yoghurt toe en kneed tot een bal. Dek af met een vochtige doek en laat een uur rijzen op een warme plek.
- Maak in de tussentijd de vulling klaar. Hak de ui grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan totdat deze zacht wordt. Voeg de postelein toe en roerbak totdat het vocht verdwenen is. De postelein mag niet meer te nat zijn. Kruimel er de feta door en meng goed. Breng evt op smaak met zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kneed het gerezen deeg door en verdeel in 8 stukken. Druk de bollen plat en rol uit met de deegroller tot een langgerekte ovaal. Verdeel er de groenten/kaas vulling over. Sla de lange kanten een klein beetje over de vulling. Knijp de uiteinden even samen zodat een mooi puntje ontstaat, een soort bootje.
- Bak in het midden van de oven totdat het deeg bruin wordt in ca. 25 minuten.
- Lekker met een frisse salade ernaast!