Turks broodpizza met spinazie, rode ui, mozzarella en kappertjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
- 500 g Spinazie
- 2 stuk(s) Turks brood
- 2 bol(len) Buffelmozzarella
- 1 bakje(s) Kappertjes
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 blikje(s) Tomatenpuree
In Huis
- om te bakken Olijfolie
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 tl Citroensap
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de spinazie.
- Snij de helft van de coeur de boeuf tomaten in grove stukken. Fruit in een steelpannetje de tomatenpuree in wat olie zachtjes aan.
- Schil de knoflooktenen en voeg de hele tenen knoflook toe (dus niet hakken of persen) aan de tomatenpuree. Fruit mee. Doe dan de stukken tomaat erbij. Roer om, voeg wat zout en peper toe en laat even sudderen totdat de tomaten een beetje zacht zijn geworden. Verwijder de knoflooktenen en zet de staafmixer erin.
- Blancheer de spinazie1 minuut in het kokende water en laat uitlekken in een vergiet. Druk zo veel mogelijk vocht eruit met een pollepel.
- Snij de Turkse broden overdwars doormidden zodat je per persoon 1 pizzabodem hebt. Verdeel het tomatenmengsel over de bodems.
- Snij de mozzarella in plakken. Snij de rode ui in ringen. Hak de spinazie grof en bestrooi met een beetje zout.
- Beleg de broodhelften met de mozzarella, gehakte spinazie, rode ui en kappertjes en doe even in de oven gedurende 5 minuten totdat de mozzarella gesmolten is.
- Snij intussen de overgebleven coeur de boeuf in mooie dunne plakjes en leg op een bord. Besprenkel met citroensap, olijfolie, peper en zout naar smaak.
- Dien de pizzas op met de tomatensalade.
- <br>Let op: je hebt elders ook spinazie en kappertjes nodig!