Turks broodje met gekruide vegetarische kipstuckjes, frisse coleslaw en gebakken koolrabi
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Koolrabi
- 200 g Spitskool
- 100 g Regenboogpeen
- 1 bosje(s) Radijs
- 2 el Yoghurt
- 1 bakje(s) Specerijenmengsel
- 2 doosje(s) Vegetarische kipstuckjes
- 1 el Munt
- 2 stuk(s) Turks brood
In Huis
- 2 el Mayonaise
- naar smaak Peper en zout
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- om te bakken Olie
- 1 teentje(s) Knoflook
Recept stappen
- Let op! je hebt ook spitskool nodig voor een ander recept deze week.
- In het specerijenbakje zit: 1 tl mosterzaad, 1 tl garam massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1tl paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200 graden om straks de broodjes in op te warmen. Zet alvast een pan op met een laagje water en wat zout. Schil de koolrabi, snij in plakken en dan in blokjes van 1,5 cm. Blancheer de koolrabi circa 4 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Verwarm in een pan een klontje boter met wat olie. Voeg als het stopt met bruisen de koolrabi toe, bak even lekker bruin aan en bestrooi met paprikapoeder en wat zout. Laat rustig verder garen en roer af en toe om. De koolrabi mag lekker bruin worden.
- Verwarm in een andere pan wat olie, genoeg om zachtjes(!) de specerijen in te kunnen fruiten. Voeg als de geuren goed loskomen de kipstuckjes toe. Bestrooi met wat zout.
- Maak in een apart schaaltje nog een yoghurtsausje door een klein beetje knoflook, wat peper, wat zout, gehakte munt en yoghurt naar smaak door elkaar te mengen (de munt zit in het zakje bij de peterselie).
- Doe de Turkse broodjes 5 minuutjes in de oven. Snij doormidden, maak een opening en vul met de kip. Laat iedereen zelf coleslaw en yoghurtsaus naar wens toevoegen. Serveer met de gebakken koolrabi.
- <br>Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in hele dunne reepjes. Rasp de peen. Snij de radijzen in zessen of achten, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Meng met de yoghurt, mayonaise, zout, peper en komijnpoeder. Tip: als je een 2p Krat hebt kan je de salade toch voor 4p maken, lekker voor de lunch de dag erna!