‘Tuna melt’ sandwich met spinazie en tomaatjes
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 150 gram spinazie
- 1 stuks landbrood
- 2 blikjes tonijn
- 200 gram cherrytomaatjes
- 100 gram Âlde Fryske kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 3 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 1 tl chilivlokken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 blikje tomatenpuree
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en bak de ui op zacht vuur ca 10. minuten.
- Hak de knoflook fijn en voeg de bij ui wanneer ze zacht is. Voeg de spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
- Besprenkel de korst van het landbrood en bak in 8-10 minuten af. Wanneer het brood afgebakken is, haal je deze uit de oven en zet je de grillstand aan.
- Laat de tonijn uitlekken en halveer de tomaatjes. Mix de tonijn met de mayonaise, kappertjes, chilivlokken en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij het landbrood in plakken en besmeer deze met tomatenpuree. Beleg met het ui-spinazie mengsel, de tonijn en ongeveer de helft van de tomaatjes. Rasp de kaas erover.
- Leg op een rooster in de oven onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de sneetjes brood een beetje knapperig.