‘Tuna melt’ pitapizza met spinaziesoep en snackgroenten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 1 stuks kruimige aardappel (ca. 200 gram)
- 100 gram spinazie (voor bij de sjalot)
- 3 blikjes tonijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 8 stuks volkoren pitabroodjes
- 100 gram overjarige kaas
- 250 gram cherrytomaatjes
- 300 gram spinazie (voor bij de soep)
- 1 stuks komkommer
In Huis
- olie om te bakken
- 1.5 blokje groentebouillon
- 600 ml water
- 300 ml melk
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken.
- Verwarm olie in een koekenpan en fruit de sjalotringen op zacht vuur ca 5. minuten. Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Hak de knoflook fijn en voeg samen met de gedroogde tijm bij de sjalotringen als ze zacht zijn. Voeg ca. 100 gram (bij 4p) spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
- Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de tomatenpuree over de pita broodjes (niet open snijden) en beleg met het sjalot-spinazie mengsel, tonijn en wat gehalveerde tomaatjes naar smaak. Rasp er kaas naar smaak over.
- Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de pitabroodjes een beetje knapperig.
- Doe de aangegeven hoeveelheid spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
- Was of schil de komkommer en snij in gewenst formaat. Doe in een schaal met nog wat snacktomaatjes en zet op tafel.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdun evt. met wat water tot de gewenste dikte is bereikt. Schep in kommetjes en rasp er een beetje kaas over. Serveer met de pita-pizzaatjes en de snackgroenten.