‘Tuna melt’ pitapizza met spinaziesoep en rauwkostsalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 200 gram ca. aardappel kruimig
- 2 stengel bleekselderij
- 250 gram ca. koolrabi
- 0.5 bosje ca. radijs
- 100 gram ca. hart van de bleekselderij
- 100 gram tomatenpuree
- 8 stuks pitabroodjes
- 2 blikje tonijn in zonnebloemolie
- 100 gram Fryse belegen
- 400 gram Spinazie
- 4 lepeltje Griekse yoghurt
- naar smaak rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1.5 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- 600 ml water
- 300 ml melk
- 2 el wijnazijn
- 4 el olie
- 1 tl mosterd
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de helft(!) van de ui, hou de rest apart. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de bleekselderij in reepjes. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de aardappel gaar is (ca. 8 minuten).
- Verwarm olie in een koekenpan en fruit de andere helft van de ui-ringen op zacht vuur ca 5 minuten.
- Maak intussen de rauwkostsalade. Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, peper en zout. Schil de koolrabi (met name de onderkant goed) en snij in dunne staafjes. Snij de radijsjes in 6- of 8-en. Snij het hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene malse gedeelte) in reepjes. Meng met de dressing.
- Verwarm de oven voor op de grillstand. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de gedroogde tijm bij de ui-ringen als ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
- Smeer een dun laagje tomatenpuree op de pitabroodjes (niet open snijden) en beleg met het ui mengsel en schepjes tonijn (giet wat van het overtollige olie af). Rasp er kaas naar smaak over en maak af met flink peper. Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de pitabroodjes een beetje knapperig.
- Doe de spinazie bij de soep en kook enkele minuten tot geslonken. Pureer en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Verdun evt. met wat water tot de gewenste dikte is bereikt. Schep in kommetjes en garneer met een lepeltje yoghurt en peper uit de molen.
- Garneer de pizzaatjes met wat rucola en serveer met de soep en salade.