‘Tuna melt’ pitapizza met spinaziesoep
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 400 gram spinazie
- 2 blikjes tonijn
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks komkommer
In Huis
- olie om te bakken
- 200 gram kruimige aardappels
- 1.5 blokje groentebouillon
- 600 ml water
- 300 ml melk
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 blikje tomatenpuree
- 8 stuks volkoren pita broodjes
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- naar smaak kaas
Recept stappen
- Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken.
- Verwarm olie in een koekenpan en fruit de sjalotringen op zacht vuur ca 5. minuten. Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Hak de knoflook fijn en voeg samen met de gedroogde tijm bij de sjalotringen als ze zacht zijn. Voeg een handje spinazie toe (ca. 100 gram bij 4p) en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
- Laat de tonijn uitlekken en halveer de tomaatjes. Verdeel de tomatenpuree over de pita broodjes (niet open snijden) en beleg met het sjalot-spinazie mengsel, tonijn en wat tomaatjes (overgebleven tomaatjes gebruik je voor een slaatje zo!). Rasp er kaas naar smaak over.
- Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de pitabroodjes een beetje knapperig.
- Doe de rest van de spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
- Maak een vinaigrette in een slakom van de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Voeg de overige cherrytomaatjes erbij. Was of schil de komkommer, snij in stukjes en voeg toe.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdun evt. met wat water tot de gewenste dikte is bereikt. Schep in kommetjes en rasp er een beetje kaas over. Serveer met de pita-pizzaatjes en salade.