Tuinbonenburgers met snijbiet en basilicummayonaise
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Bright light snijbieten
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 bosje(s) Basilicum
- 1000 g Tuinbonen
- 4 stuk(s) Trostomaten
- 4 plak(ken) Boterham
- 2 el Platte peterselie
In Huis
- 1 tl Kurkumapoeder
- 1 el Olijfolie
- 30 g Panko broodkruim
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Balsamicoazijn
- 6 el Mayonaise
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
- 2. Snij de snijbietbladeren van de stelen en blancheer het blad 3 minuten in kokend water. Spoel af en hak fijn. Hak ook de peterselie fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de basilicum grof.
- 3. Dop de tuinbonen en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Haal dan van de grotere bonen het grijze velletje eraf (dubbeldoppen), laat de kleinere boontjes gewoon zoals ze zijn.
- 4. Doe de tuinbonen, kurkuma, gesnipperde ui en een el olijfolie erbij en prak alles fijn met een vork. Doe dan de snijbiet, peterselie, panko en ei erbij, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 platte burgers van het mengsel, leg op een bord, dek af en zet in de ijskast voor minstens 30 minuten om op te stijven.
- 6. Maak intussen de tomatensalade. Snij de tomaten in stukken en meng met olijfolie extra vierge, balsamico en peper en zout. Strooi er 1 el fijngehakte basilicum over.
- 7. Bak het brood af voor 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Bak intussen de burgers een paar minuten aan beide zijden in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
- 8. Meng de mayonaise met de rest van de fijngehakte basilicum. Snij een plak brood p.p en besmeer met de basilicummayonaise. Leg op elk broodje een bonenburger. Serveer met de tomaten salade.