Tuinbonenburgers met Nieuw-Zeelandse spinazie en venkel-tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- 2 el platte peterselie
- 1 stuks rode ui
- 1000 gram tuinbonen
- 1 stuks venkel
- 300 gram tomaatjes
- 4 plakken pain gris (brood)
In Huis
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el olijfolie
- 30 gram panko broodkruim
- 1 stuks eieren
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- olie om te bakken
- mayonaise naar smaak
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
- Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en hak fijn. Hak ook de peterselie fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
- Dop de tuinbonen en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Haal dan van de grotere bonen het grijze velletje eraf (dubbeldoppen), laat de kleinere boontjes gewoon zoals ze zijn.
- Doe de tuinbonen, kurkuma, gesnipperde ui en olijfolie erbij en prak alles fijn met een vork. Doe dan de spinazie, peterselie, panko en ei erbij, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 platte burgers van het mengsel, leg op een bord, dek af en zet in de ijskast voor minstens 30 minuten om op te stijven.
- Maak intussen de salade. Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Snij de tomaatjes door de helft. Voeg bij de dressing.
- Bak het brood af voor 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers een paar minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
- Snij een plak brood p.p en besmeer met de mayonaise. Leg op elk broodje een bonenburger. Serveer met de salade.