Truffelaardappelen met knoflookolie, lente-ui en champignon-omelet
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Truffel aardappelen
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 200 g Champignons
- 1 stuk(s) Ui
- 6 stuk(s) Eieren
In Huis
- 6 teentje(s) Knoflook
- 200 ml Olijfolie (extra vierge)
- 3 takje(s) Rozemarijn
- 6 el Creme fraiche
- 2 el Melk
- naar smaak Peper en zout
- 2 el Boter
- 100 g Geraspte kaas
- naar smaak Peterselie
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- Snij terwijl de aardappelen koken, de knoflooktenen in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie maar laat niet te heet worden. Doe er de plakjes knoflook met de rozemarijn in. Laat 10 minuten zachtjes trekken. Zeef de olie.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen maar niet afkoelen. Stamp de aardappelen en meng er beetje bij beetje de crème fraîche en knoflookolie door tot een mooie smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
- Snij vlak voor het serveren de lente-ui in ringetjes en strooi over de puree. Maak de omelet. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot deze zacht begint te worden. Voeg de champignons toe en bak mee tot de randjes bruin worden. Doe in een schaaltje, anders garen ze door in de pan.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan tot zeer heet en schenk het ei er in. Bak terwijl je én de pan beweegt én gestold ei naar de zijkant werkt een luchtige omelet. Schep als het ei bijna gestold is de paddenstoelen en de kaas op 1 helft van de omelet. Klap dubbel.
- Laat nog even doorgaren. Knip er wat peterselie over. Snij in vier stukken en serveer bij de puree.
- (Let op: er zit wel kaas (graag zelf even raspen!) in de Weekendkrat Vega en de Weekendkrat Extra)