Traybake met Za’atar, hummus, (vegan)yoghurtsaus en flatbread
Vegan
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram Agria aardappelen
- 500 gram paarse bataat
- 1 stuks venkel
- 2 stuks sjalot
- 1 stuks citroen
- 1 potje kikkererwten
- 1.5 bakje hummus
- 4 tl za'atar
- 2 el koriander
- 150 gram (vegan) yoghurt
- 1 stuks rode peper
- 4 stuks Libanees flatbread
In Huis
- olie om te bakken
- 4 tenen knoflook in de schil
- 4 scheut olijfolie extra vierge
- 2 el (vegan) mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen de Agria aardappelen schoon en snij in wedges van ca. 1 cm breed. Schil de bataat en snij in iets dunnere partjes. Verwijder kontje en loof van de venkel en snij grof. Snij de sjalot in partjes. Doe in een grote mengkom en besprenkel ruim met olie, peper en zout. Knijp de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed om.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik er indien nodig bij 4p twee) en leg de citroenschil erbij. Kneus de knoflookteentjes en leg ertussen. Giet de kikkererwten af en leg ertussen. Bak 25-30 minuten in de oven.
- Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de olijfolie extra vierge. Strooi een beetje van de za’atar eroverheen.
- Snij de koriander fijn, ook de steeltjes, en meng met de (vegan) mayonaise door de (vegan)yoghurt. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (of laat deels zitten als je van pittig houdt) en snij in stukjes. Voeg bij de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de groenten en aardappels uit de oven en bestrooi met de rest van de za’atar. Haal de gepofte knoflookjes uit de schil, prak of snij fijn en roer door de yoghurt
- Verwarm het Libanese flatbread een paar minuutjes in de oven tot het knapperig is.
- Laat iedereen groenten en aardappels opscheppen en serveer de hummus, yoghurt en flatbread erbij.