Traybake met venkel en aardappeltjes, merguez en dille-yoghurtsaus
Lam, Kalf, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Frieslander aardappels
- 2 stuks rode ui
- 2 stuks venkel
- 15 gram dille
- 400 gram Griekse yoghurt
- 8 stuks Lams-kalfs merguezworstjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen(tje) knoflook
- 2 el mayonaise (optioneel)
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij de rode ui in parten. Verwijder de kont en loof van de venkel en snij in repen. Besprenkel met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
- Hak de dille fijn. Meng door de yoghurt, samen met de mayo (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de worstjes om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en hak nog wat fijner. Meng door de yoghurt.
- Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes uit de oven en lekker veel yoghurtsaus.