Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Traybake met Italiaanse worst en funky yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 stuks bleekselderij
  • 2 stuks rode paprika
  • 3 stuks wortel
  • 1 stuks rode ui
  • 4 stuks Italiaanse worsten
  • 15 gram peterselie
  • 1.5 bakje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 stuks citroen
  • 2 teen knoflook in de schil
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sriracha
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in dunne partjes van ca. 0.5 cm. Snij de bleekselderij en paprika in grove stukken. Boen de wortelen schoon en schil met een dunschiller. Snij in dunne plakjes van ca. 0.5 cm. Snij de rode ui in kwarten.
  3. Doe alles samen in een grote mengkom en besprenkel royaal met olie, peper, zout en gedroogde tijm. Knijp het sap van de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed om.
  4. Verdeel in een grote ovenschaal en leg de citroenschil erbij. Kneus de knoflook in de schil en leg ertussen. Bak totaal ca. 25 minuten in de oven, maar zet een wekker op 18 minuten, dan gaan de worstjes erbij.
  5. Snij de peterselie fijn. Meng door de yoghurt, met de mayonaise, sriracha, peper en zout.
  6. Bak de worstjes in een koekenpan in wat olie een paar minuten rondom aan. Hussel de groenten als de wekker gaat en leg de worstjes er bovenop. Bak nog ca. 7 minuten.
  7. Haal de gepofte knoflook uit de schil, prak of snij fijn en roer door de yoghurtsaus.
  8. Serveer de traybake en worstjes met de funky yoghurtsaus.