Tosti met Mekkertaler geitenkaas, appel-koolrabisla en koolrabi-raapsteelsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks (ca. 200 gr) Frieslander aardappel
- 2 stuks koolrabi
- 1 bosje raapsteel
- 1.5 stuks appel
- 200 gram Mekkertaler geitenkaas
- 8 sneetjes landbrood
In Huis
- 800 ml water
- boter om te bakken
- 2 tl majoraan (optioneel)
- 1.5 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd
- naar smaak kerriepoeder
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Smelt boter in een soeppan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes, voeg toe.
- Schil de koolrabi en zorg dat je aan de onderkant alle taaie delen goed verwijdert want die zijn draderig. Was en bewaar de bladeren, die gaan ook in de soep. Snij de helft(!) van de koolrabi in grove blokken voor de soep. Hou de rest achter. Voeg de blokken koolrabi (ook het blad) en majoraan toe en laat 3 minuten smoren (geen majoraan? Gebruik dan bijv. tijm of Provençaalse kruiden). Voeg het bouillonblokje en kokende water toe. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.
- Verwijder intussen de modderige worteltjes van de raapsteel. Was goed, hak grof en kook de laatste paar minuten mee met de koolrabi.
- Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij de appel en rest van de koolrabi in kleine blokjes van 1 cm, voeg toe.
- Snij de kaas in plakjes. Snij ca. 1/4de fijner en meng door de koolrabi-appelsla. Snij 2 sneetjes brood per persoon (of meer als het kleine broodjes zijn). Beleg de helft van de boterhammen met kaas en een beetje kerriepoeder (naar smaak), dek af met de andere boterhammen. Bak in een tosti-ijzer (of koekenpan in een beetje olie om en om bruin).
- Pureer intussen de soep m.b.v. de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met de tosti en appel-kaas-koolrabisla.