Tomatenorzo met venkel en spinazie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 venkel
- 450 gram spinazie
In Huis
- 1 pak passata
- 2 blokjes groentebouillon
- 500 ml water
- 2 sjalot
- 400 gram orzo
- 100 ml rode of witte wijn optioneel
- olijfolie (om te bakken)
- 100 gram zachte geitenkaas
Recept stappen
- Doe de passata in een pannetje met 500 ml water (bij 4p) en de bouillonblokjes. Breng zachtjes aan de kook.
- Snipper de sjalot. Fruit vast zachtjes in een beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan.
- Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in reepjes. Voeg bij de sjalot en bak 2 minuutjes mee.
- Voeg de orzo toe en bak mee tot ze iets glazig is. Blus af met een scheut witte of rode wijn, als je toevallig nog een restje hebt staan (zo niet geen punt, in onze proefkeuken doen we het ook zonder, hartstikke lekker). Laat de alcohol verdampen.
- Voeg dan de warme passatabouillon toe. Zorg dat de orzo net onderstaat, dek af en laat zachtjes 6-8 minuten gaar koken. Zorg dat de orzo nat genoeg blijft. Voeg zo nodig nog een beetje kokend water toe.
- Roerbak de spinazie, deze is al gewassen, in een beetje olie tot geslonken. Kruimel de geitenkaas in een bakje.
- Roer als de orzo gaar is met nog een beetje een bite de helft van de geitenkaas erdoor gevolgd door de spinazie.
- Schep op in grote diepe borden en laat iedereen zelf nog wat geitenkaas naar smaak toevoegen.
- Je kunt de zachte geitenkaas ook vervangen door Parmezaanse of oude kaas (geraspt)