Tom Kha soep met witvis, snijbonen en bimi
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram snijbonen
- 1 bosje bimi
- 250 gram fijne noedels
- 1 stuks rode peper
- 400 ml kokosmelk
- 1 pakje Thaise tom kha kruidenpasta
- 400 gram witvisstukjes
- 0.33 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 800 gram kokend water
- naar smaak vissaus
Recept stappen
- Breng een ruime pan water (voor noedels, bimi en snijbonen!) aan de kook.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de bimisteel in stukjes van 2 cm en laat de roosjes heel.
- Doe de noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de bimistelen toe en kook nog 3 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.
- Verwarm wat olie in een soeppan en fruit daarin de tom kha kruidenpasta even aan. Snij de rode peper in ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en bak even mee. Voeg kokend water en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes een paar minuten koken.
- Leg de visstukjes op een bord en dep droog. Voeg bij de soep. Kook afgedekt nog ca. 2 minuten, tot de vis gaar is.
- Hak de koriander grof. Verdeel de noedels en groenten in diepe borden en schep de soep met vis erover. Laat ieder op smaak brengen met wat vissaus (optioneel) en garneer met wat blaadjes koriander.
- 1. De visstukjes kunnen kabeljauw en/of schol en/of heek en/of heilbot bevatten. 2. Door een leverprobleem is de Tom Kha verpakking Duits. Zie het losse bijgeleverde blaadje voor meer informatie.