Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tofugoulash met aardappelwedges

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1846 Tofugoulash Met Aardappelwedges

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 2 bakje(s) Tofublokjes spicy
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 bakje(s) Zure room

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • 2 tl Komijnzaad
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 tl Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon, snij in de lengte doormidden, dan in kwarten en dan in wedges van circa 1 cm. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie, peper en zout. Plet de helft van de knoflooktenen (in de schil) en leg tussen de aardappels. Schuif gedurende 30 minuten in de oven. Snij de ui in halve ringen en hak de andere helft van de knoflook fijn.
  3. Snij de rode peper doormidden, verwijder zaad en zaadlijst en snij in dunne reepjes. Snij de paprika's in grove stukken. Verhit een lepel olie in de wok en roerbak de blokjes tofu op hoog vuur goed aan. Haal ze uit de pan, voeg nog wat olie toe en dan de ui tot hij lichtjes kleurt. Voeg dan knoflook, rode peper, paprika en komijnzaad toe en roerbak even om.
  4. Maak een ruimte in het midden vrij en bak daar de tomatenpuree even aan (zo wordt die minder zuur). Blus af met een scheutje water, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe, roer goed om en doe de deksel op de pan. Laat 5-8 minuten sudderen op middelhoog vuur en schep geregeld om.
  5. Meng intussen de zure room met de paprikapoeder of chilipoeder naar keus, peper en zout en zet in een bakje op tafel. Snij wat peterselie fijn om de goulash mee te garneren. Verwijder het laurierblad als de ui en de paprika gaar zijn en voeg de blokjes tofu toe om op te warmen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de peterselie. Serveer de goulash met de aardappel wedges en laat iedereen zelf lekker een flinke dot zure room erbij scheppen.