Tofu Rendang met spitskool en Atjar
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stukje(s) komkommer
- 200 g winterpeen
- 400 g spitskool
- 1 zakje(s) rendang Boemboe
- 1 blokje(s) tofu
In Huis
- 300 g rijst
- 1 el gember + rode peper
- 1 teentje(s) knoflook
- naar smaak zonnebloemolie
- naar smaak citroensap
- naar smaak honing
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet de rijst op in koud water en kook gaar volgens instructie op de verpakking.
- Schil de komkommer en snij hem in dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf. Schil de wortel en rasp deze. Rasp ook een ½ el gember.
- Snij een klein teentje knoflook heel fijn of m.b.v. een knoflookpers. Voeg 2 el olie, 3 el citroensap, ½ el honing (of een beetje suiker), ½ el geraspte gember, peper en zout toe aan wortel en komkommer. (NB als je sesamolie hebt, doen dan 1 el gewone olie en 1 el sesamolie).
- Zet de atjar weg zodat het zacht kan worden allemaal. Het is het lekkerst als je dit echt een half uur laat staan en af en toe doorroert.
- Neem nu circa 400 gram van de spitskool en snij deze in dunne reepjes.
- Negeer instructie op de verpakking van de boemboe want wij doen snelle rendang!
- Zet de boemboe op in een pannetje met een klein scheutje water en warm langzaam op.
- Zet een wok met 2 el (zonnebloem)olie en maak de olie goed heet. Doe de spitskool erbij en wok deze tot er bruine randjes komen. Maak op smaak met peper en zout, haal uit de pan en houd warm.
- Strooi rondom zout op het blok tofu en snij in plakken.
- Veeg de spitskool-pan af met keukenpapier en voeg weer ruim olie toe. Fruit de tofu licht bruin.
- Doe op het laatst de warme boemboe bij de tofu en laat nog 5 minuten sudderen.
- Serveer met de rijst, de atjar en spitskool.