Tofu met eenvoudige pindasaus en selderijblad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Tofu
- 2 stuk(s) Uien
- 1 pot(je) Hottie sambal
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 8 el Olie
- 2 tl Sambal oelek
- 5 el Pindakaas
- 2 tl Bruine suiker
- 3 el Ketjap manis
- 1 el Bladselderij
- 200 g Witte rijst
- naar smaak Citroensap
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Pel de uien en hak fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien goudbruin. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
- Snijd de tofu in dobbelsteentjes. Bak de tofublokjes in dezelfde olie totdat ze een korstje krijgen en laat uitlekken op keukenpapier
- Hak de knoflook fijn. Wrijf de knoflook, sambal, bruine suiker en pindakaas tot een brij in een vijzel en bak in het restje olie op laag vuur even goed door.
- Maak de saus af met de ketjap en citroensap naar smaak en roer door. Giet over de tofu.
- Bestrooi het gerecht bij het opdienen met de gebakken uien en de gehakte selderie.
- Serveer met witte rijst en bijv. het koolgerecht uit het recept hieronder en wat hottie sambal.