Toast van zoete aardappels met geroosterde paprika, pijnboompitten en korianderolie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Paprika
- 10 g Verse koriander
- 150 g Zoete aardappel
In Huis
- 40 ml Olijfolie (extra vierge)
- 15 g Pijnboompitten
- naar smaak Peper en zout
- Broodrooster
Recept stappen
- Zet de oven op de grillstand.
- Snijd de paprika(s) in de lengte in vieren.
- Leg op het ovenrek in de oven en grill tot er zwarte blazen ontstaan.
- Laat een beetje afkoelen en trek het schilletje eraf. Bestrooi met wat peper en zout.
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
- Houd apart.
- Doe de koriander met de olijfolie in de keukenmachine en draai tot een smeuige kruidenolie (of pureer met de staafmixer).
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van iets minder dan 1 cm dik.
- Zet de broodrooster op een niet al te hoge stand.
- Rooster de plakken zoete aardappel tot hij een beetje opzwelt en lichtbruine blazen krijgt.
- Dit duurt ca. 7 minuten.
- Beleg de plakjes toast met stukjes paprika.
- Besprenkel met wat van de korianderolie en bestrooi met pijnboompitjes.