Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Toast met spinaziepesto en gebakken paddenstoelen

Vegetarisch, Lunch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 200 gram spinazie
  • 8 sneetjes pain au levain bruin zonnepit

In Huis

  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram walnoten
  • 100 ml olijfolie
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak balsamico crème
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren, laat afkoelen.
  2. Snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwam in reepjes. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
  3. Maak de pesto. Hak de knoflook en spinazie grof. Doe in een keukenmachine of bakje van de staafmixer samen met de walnoten, 3/4de van de pijnboompitten(!) en olijfolie en mix tot gladde pesto. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Let op: hou wat pijnboompitten over ter garnering.
  4. Snij het brood in sneetjes en rooster in een koekenpan of broodrooster.
  5. Smeer de spinaziepesto uit over de sneetjes brood en beleg met de paddenstoelen. Garneer met de overige pijnboompitten en de balsamico crème