Toast met auberginepuree (Baba ganoush) en tomaat
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 aubergines
- 3 el peterselie (fijngehakt)
- 4 sneetjes Pain au levain bruin
- 10 cherrytomaatjes
- 1 takje kervel
In Huis
- 2 el citroensap
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el rode wijnazijn
- snufje suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 225° C.
- Prik de aubergines rondom in met een vork of satéprikker. Leg een stuk aluminiumfolie op het ovenrek en leg de aubergines erop. Laat ca. 40 minuten garen in de oven.
- Trek het velletje van de aubergine en leg het auberginevlees in een vergiet. Druppel er twee eetlepels citroensap over. Laat 15 minuten uitlekken. Hak de knoflook fijn. Leg het aubergine vlees en de knoflook samen op een plank. Hak samen heel fijn met een scherp mes tot een puree ontstaat. Doe in een schaal en meng langzaam met de olijfolie. Voeg op het laatst de azijn en nog wat citroensap naar smaak toe. Klop met een vork tot een romige dip. Breng op smaak met zout en peper, de peterselie en zo nodig een beetje suiker.
- Rooster het brood. Snijd de cherrytomaten in vieren.
- Schep enkele lepels van de aubergine puree op het brood. Leg er wat tomaat op. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi met een beetje kervel.
- Je kunt de dip ook helemaal glad maken met de staafmixer of keukenmachine, dat gaat sneller dan hakken, maar dan is er minder structuur.