Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Toad (onion) in the hole met een frisse salade van andijvie, radijs, bleekselderij en appel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 49 VEGA toad in the hole ui andijvie radijs bleekselderij appel 17040

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks ui
  • 1 blik kikkererwten
  • 160 gram tarwebloem
  • 400 ml melk
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram andijvie
  • 1 bosje radijs
  • 200 gram hart van de bleekselderij
  • 1 stuks appel elstar

In Huis

  • 8 el olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el (rode) wijnazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Verwijder de bovenkant van de ui, laat de onderkant zitten en snij elke ui in 4 tot 6 parten. Verwijder de schil en leg de parten naast elkaar in een ovenschaal (zie tip 1) met de bolle kant omhoog. Giet en spoel de kikkererwten af in een vergiet en doe in de ovenschaal. Voeg de aangegeven hoeveelheid olie toe, bestrooi met een snuf zout en het paprikapoeder en bak 15 minuten in de oven.
  3. Maak intussen het beslag. Klop in een grote beslagkom de bloem, melk, eieren, tijm, peper en zout tot een egaal beslag. Giet het beslag na 15 minuten over de uien en bak nog 25 minuten in de oven zonder de oven tussentijds te openen. Haal pas uit de oven als het geheel is gerezen en de bovenkant goudbruin is.
  4. Maak intussen de salade. Meng in een slakom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, (rode) wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  5. Snij de andijvie in dunne reepjes en was (evt. met behulp van een slacentrifuge). Snij de radijs in plakjes of partjes. Snij het hart van de bleekselderij (het binnenste lichtgroene deel) in halve maantjes. Snij de appel in stukjes. Meng alles door de vinaigrette (tip 2).
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel wat afkoelen (het zal wat inzakken).
  7. Serveer de toad in the hole met de salade.
  8. Tip 1: Voor 2p adviseren we een ovenschaal van ca. 20x30 cm. Voor 4p een grotere schaal. Tip 2: Heb je nog wat koolrabi over? Snij dan wat kleine blokjes en meng door de salade.