Tiktokwraps met koolrabi-bataatsoep
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuks ui
- 2 stuks koolrabi
- 400 gram bataat
- 8 stuks eieren
- 8 stuks wraps
- 150 gram crème fraîche
- 50 gram waterkers
In Huis
- boter om te bakken
- 800 ml kokend water
- olie om te bakken
- 1 tl kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml melk (optioneel)
- 2 blokjes bouillon
- naar smaak citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Snij 2/3de van de ui in zo dun mogelijke ringen. Snipper de rest en hou apart. Bak de uienringen in een klont boter op zacht vuur tot gebruik. Voeg wat zout toe en hussel tussendoor.
- Zet de waterkoker aan voor de soep.
- Fruit de gesnipperde ui in wat olie in een soeppan. Voeg de kerriepoeder toe. Hak de knoflook grof en voeg toe. Schil de koolrabi, het draderige deel aan de onderkant extra goed. Bewaar het loof als dat er goed uitziet. Snij koolrabi in blokken en het blad en de stengels grof. Schil en snij de bataat in stukken. Voeg allemaal bij de ui als die glazig is, samen met het kokende water, de melk en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten gaar. Pureer als alles gaar is glad met de staafmixer. Breng op smaak met een kneepje citroensap en peper uit de molen.
- Maak de wraps (zie tip).
- Kluts de eieren met zout en peper. Bak al husselend in een koekenpan met olie net gaar. Snij de wraps vanuit het midden naar 1 kant in. Besmeer elk kwart met een ander ingrediënt. In volgorde vanaf de snijzijde: crème fraîche, roerei, gebakken uienringen en blaadjes waterkers. Vouw vier keer tot je een hoek hebt. Je vouwt dus de crème fraîche over het roerei etc. Leg kort in het tostiapparaat of onder de grill of bak aan beide zijde even in de pan.
- Serveer de soep met de tiktokwrap.
- Google ‘tiktokwrap’ voor een voorbeeldvideo. Het internet staat vol met filmpjes hoe je de wrap op de tiktok-manier vouwt.