Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Thaise vissoep met snijbonen, bimi, citroengras en limoen

Vis

  • Totale tijd minuten
2024 42 WB thaise vissoep snijboon bimi limoen 0806

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram snijbonen
  • 2 bosjes bimi
  • 250 gram fijne noedels
  • 2 el gember (geraspte)
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram witvisstukjes
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes vis (of groente)bouillon
  • 2 el sojasaus
  • visssaus (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water aan de kook (je kookt hierin de noedels, bimi en snijbonen!).
  2. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de bimisteel in stukjes van 2 cm en laat de roosjes heel.
  3. Voeg de noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de bimistelen toe en kook nog 3 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Schil de gember en rasp of hak fijn. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt). Verwarm olie in een soeppan en fruit de gember en rode peper zachtjes(!). Pers de knoflook erbij. Kneus de citroengrasstengel goed met een mes (dan komt de geur pas vrij!). Snij in stukken van ca. 3 cm. Voeg samen toe met het kokende water en kokosmelk. Verkruimel de bouillonblokje(s) erboven. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes een paar minuten koken.
  5. Leg de visstukjes op een bord en dep droog. Voeg bij de bouillon samen met de sojasaus. Kook afgedekt nog ca. 2 minuten, tot de vis gaar is.
  6. Snij voor ieder een partje limoen Verdeel de noedels en groenten in diepe borden en schep de soep erover. Laat ieder op smaak brengen met limoensap en evt. wat vissaus.
  7. Goed om te weten: De visstukjes kunnen kabeljauw en/of schol en/of heek en/of heilbot bevatten.