Thaise vis gestoomd op verveine en Thaise basilicum, gelakte aubergine, noodles en krokante pinda’s
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 12 blaadjes Thaise basilicum
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 1 stuks paprika
- 2 takjes verveine
- 400 gram gemengde vis
In Huis
- 4 el ketjap
- 2 tl sambal (naar smaak)
- 2 el gember
- 1 limoen
- om in te bakken olijfolie
- 250 gram noedels of volkoren rijst
- 100 gram pinda's
Recept stappen
- Snij de helft van de Thaise basilicum in stukjes. Maak een saus van de ketjap, sambal, de helft van de gember, de gesneden Thaise basilicum en uitgeknepen limoen. (Bewaar de schillen)
- Snij de aubergines in de lengte in vieren. Snij met een scherp mesje een ruit in het vruchtvlees. Leg de aubergines in een grillpan en bak kort aan alle kanten. Zet het vuur zacht en bestrijk het vruchtvlees (met een kwast of kleine lepel) met de saus. Leg een deksel op de pan en herhaal dit na 3-4 minuten. In totaal mogen de aubergines 3-4 keer bestreken worden in 10 minuten. Let op: Bewaar minimaal de helft van de saus.
- Snij de courgette en paprika in stukjes. Bak deze in een scheutje olijfolie op hoog vuur voor 4-5 minuten. Voeg op het laatste moment de overgebleven saus toe.
- Bereid de noedels of de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente door de noedels en houd warm.
- Breng een pan met een laagje water aan de kook waarop de stoommand past. Beleg de mand met de verveine bladeren en de overgebleven blaadjes basilicum en daarop de gember en limoenschillen. Verdeel de vis over de bladeren en besprenkel met zout. Sluit af met de deksel. Laat stomen voor 8-10 minuten. Laat de deksel dicht totdat je gaat eten. Als je hem opent geurt de hele tafel fantastisch.
- Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan. Hak ze fijn in een hakmolen of met een mes. Strooi de pinda’s over het gerecht. Snij ook een paar blaadjes verveine en verdeel deze ook over het gerecht.
- Heb je geen stoommand in huis? Een dunne zeef of vergiet kun je ook boven zachtjes kokend water hangen. Let dan wel op dat het vergiet zelf erg heet wordt!