Thaise rode viscurry van On Off Spices met amsoi en korianderrijst
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 300 gram koolraap
- 200 gram peen
- 400 gram witte kool
- 100 gram Thaise rode curry van On Off spices
- 400 ml kokosmelk
- 2 stronkje amsoi
- 400 gram witvis (schelvis en/of kabeljauw en/of schol)
- 1 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 200 ml water
Recept stappen
- Haal de vis uit de koeling.
- Zet 75 gram rijst per persoon op in 150 ml gezouten water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog koken, liefst met behulp van een vlamverdeler.
- Verhit olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Schil de koolraap en snij in dunne plakken van max(!) 1 cm dik. Snij in blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes, voeg toe. Snij de witte kool in dunne sliertjes en voeg toe. Roerbak alles op hoog vuur een paar minuten.
- Draai het vuur zachter. Pers de knoflook boven de pan en roer om. Maak een ruimte in het midden vrij en bak de currypasta een minuutje mee. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 8 minuten pruttelen tot de kool en koolraap beetgaar zijn.
- Spoel de amsoi af, snij de steel in dunne plakjes en het blad in reepjes en roer door de curry tot geslonken.
- Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Leg in de currysaus, dek af en laat zachtjes 3-4 minuten pruttelen tot de vis net gaar is.
- Snipper de koriander (incl. steeltjes). Roer door de rijst. Serveer met de curry en de koriander rijst.