Thaise mosselsoep
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 kilo mosselen
- 1 ui
- 1 venkel
- 6 takjes koriander
- 200 gram aardappelen vastkokend
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 el plantaardige olie
- 2 el Thaise groene curry pasta
- 500 ml visbouillon
- 400 ml kokosroom
- limoensap
Recept stappen
- Spoel de mosselen goed. Snipper de ui. Snij de venkel in heel kleine blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
- Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak hier de ui, knoflook en gember zachtjes 1 minuut aan. Voeg de curry pasta toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel- en aardappelblokjes toe en roerbak 2 minuten.
- Schenk de bouillon en kokosroom erbij. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Voeg de mosselen toe en laat zachtjes 5-7 minuten koken totdat ze open gaan. Gooi exemplaren die gesloten blijven weg. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
- Schep de bouillon en de kokkels in kommen. Bestrooi met korianderblad en serveer.
- Je kunt de soep ook over wat witte rijst scheppen zodat hij extra vullend wordt.