Thaise Massaman kipcurry in een Hollands jasje met boerenkool, yacon en rijst
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram zilvervliesrijst
- 300 gram paarse bloemkool
- 400 gram aardappelen Nicola
- 250 gram wortel
- 350 ml kokosmelk
- 2 zakje massaman currypasta
- 250 gram yacon
- 350 gram gegaarde kipdijstukjes 1906
- 0.5 bosje koriander
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de aardappels en de boerenkool.
- Spoel de boerenkool af. Ris/scheur het blad van de steel en snij het blad in dunne reepjes. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe de aardappels samen met de boerenkool in de pan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.
- Schil de wortel en snij in halve of kwart maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin enkele minuten de wortel. Voeg de kokosmelk en de massaman currypasta toe en roer totdat de aroma’s zich ontwikkelen. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Schil intussen de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt koken tot de wortel beetgaar is (de yacon blijft knapperig).
- Voeg de gegaarde kipdijstukjes, aardappel en boerenkool toe en warm enkele minuten mee. Voeg eventueel naar wens een scheutje water toe.
- Hak intussen de koriander fijn. Rasp de limoen en pers het sap.
- Breng de curry op smaak met de limoenrasp en limoensap.
- Serveer met de zilvervliesrijst en de koriander.