Thaise kokkels met eiernoedels
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) rode Spaanse peper
- 10 g koriander
- 1000 g kokkels
In Huis
- 400 g eiernoedels
- 2 cm gember + rode peper
- 3 el olie
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 el Thaise currypasta
- 4 el limoensap
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Bereid eerst de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snipper de rode ui. Snij de peper open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de rode peper in halve ringetjes. Schil de gember en rasp.
- Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de rode ui, rode peper, gember en de geperste knoflook ca. 2 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 3 minuten. Schenk het limoensap erbij en voeg 500 ml water toe. Breng aan de kook.
- Hak de koriander grof.
- Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of ze gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
- Voeg de kokkels en de helft van de koriander toe. Kook ca. 7 minuten met het deksel op de pan. Schud af en toe om. Check of alle schelpen open zijn. Schelpen die niet open zijn, moet je weggooien. Haal de schelpen uit de pan met een schuimspaan en doe in een schaal. Giet er het overgebleven kookvocht overheen en bestrooi met de rest van de koriander.
- Serveer de schelpen met de saus op de eiernoedels.
- Wijnsuggestie: Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
- <br>Tip: ook lekker met een tomatensla van tomaat, peterselie en rode ui.