Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Thaise groene curry met broccoli, snijbonen, kikkererwten en cashewnootjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 31 VEGA thaise groene curry broccoli snijbonen kikkererwt cashewnoot 15293

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks gele ui
  • 1 stuks broccoli
  • 1 zakje Thaise groene curry kruidenpasta
  • 1 potje kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram snijbonen
  • 15 gram koriander
  • naar smaak limoen
  • 80 gram cashewnoten stukjes geroosterd

In Huis

  • olie om te bakken
  • naar smaak chilivlokken (optioneel)
  • naar smaak sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snipper de ui. Verhit olie in een afdekbare koekenpan/wok en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Voeg de curry kruidenpasta toe als de uit glazig is en bak even mee. Voeg de kikkererwten met aanhangend vocht toe en prak gedeeltelijk grof met een vork. Voeg de broccoli toe en roerbak een paar minuten op wat hoger vuur.
  3. Schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Laat ca. 6 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6 minuten. Spoel kort koud af – dan behouden ze een mooie kleur – en laat uitlekken in een vergiet. Roer op het laatst door de curry.
  5. Haal de korianderblaadjes van de stelen en zet in een bakje op tafel.
  6. Breng de curry op smaak peper en een kneepje limoensap. Serveer met de rijst en de cashewnootjes en garneer met de korianderblaadjes. Bestrooi voor wat extra pit met wat chilivlokken. Laat ieder naar wens op smaak brengen met sojasaus.