Thaise curry met paksoi en ei
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 400 gram spruiten
- 300 gram knolselderij
- 6 stuks eieren
- 2 stronken paksoi
In Huis
- 300 gram basmatirijst
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk rode peper
- 2 el plantaardige olie
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderzaad
- 2 stuks kardemompeultjes
- 400 ml kokosmelk
- koriander naar smaak
Recept stappen
- Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook met behulp van een vlamverdeler in 10 minuten droog en gaar. Laat afgedekt staan tot gebruik.
- Snipper de sjalot, knoflook en rode peper. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper zachtjes (!). Let op dat het niet aanbrandt.
- Snij het kontje van de spruitjes en halveer. Schil de knolselderij met een dunschiller en snij in kleine stukjes (net zo groot als een half spruitje).
- Voeg knolselderij en peper en zout bij de sjalot. Zet het vuur hoog voor 5 min. Kneus de specerijen in een vijzel en voeg toe, samen met de spruitjes. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de spruiten niet te gaar koken, dan worden ze bitter!
- Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Snij de paksoi in reepjes en voeg de laatste 3 minuten bij de groentecurry.
- Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en halveer de eieren en leg in de saus. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.