Thaise curry met ei, paksoi en koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram witte basmatirijst
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- 200 gram meiraap
- 1 venkel
- 400 gram spruiten
- 1 bakje specerijen
- 400 ml kokosmelk
- 6 eieren
- 400 gram paksoi
- koriander (naar smaak)
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 el plantaardige olie
Recept stappen
- Zet de rijst op in een pan gezouten water (per persoon 60 gram rijst met 150 ml water). Kook in 20-25 min gaar.
- Snipper de sjalot, knoflook en rode peper. Verhit de olie in een wok en fruit samen zachtjes. Let op dat het niet aanbrandt.
- Schil de meiraap met een dunschiller en snij in blokjes. Snij het loof en kontje van de venkel en snij in stukjes van ca. 2 cm.
- Voeg meiraap, venkel, peper en zout bij de sjalot. Zet het vuur hoog voor 5 min.
- Snij het kontje van de spruitjes en halveer. Kneus de specerijen in een vijzel en voeg toe, samen met de spruitjes. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de spruiten niet te gaar koken, dan worden ze bitter!
- Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Snij de paksoi in reepjes en voeg de laatste 3 minuten bij de groentecurry.
- Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en halveer de eieren en leg in de saus. Garneer de curry met de koriander en serveer met de rijst.
- Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderzaad en 2 kardemompeultjes. In het bakje voor 2p zit de helft.