Thaise curry met aubergine, sperziebonen en wokmix groenten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 sjalot
- 400 gram sperziebonen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 aubergine
- 2 plantjes wokmix
- koriander naar smaak
In Huis
- olie om te bakken
- 4 kardemompeulen
- 480 ml water
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 1 zakje Thaise gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 80 gram cashewnoten
Recept stappen
- Snipper de sjalot. Fruit in een beetje olie in een soeppannetje. Voeg als de sjalot glazig is de kardemompeulen (die zitten bij de cashewnoten!) en de rijst toe. Voeg 120 ml water pp toe en laat de rijst zachtjes gaar en droog koken in circa 25 minuten. Gebruik liefst een vlamverdeler.
- Zet een pannetje water op voor de boontjes straks. Schoon de boontjes en halveer. Kook circa 5 minuten tot beetgaar.
- Snij de bleekselderij in plakjes en bak in een wok in wat olie. Snij vervolgens de aubergine in kleine blokjes en bak stevig mee tot ze bruinen. Voeg zo nodig nog wat olie toe.
- Voeg als de aubergine goed bruin gebakken is de gele curry pasta toe. Bak even mee en voeg de kokosmelk toe samen met de boontjes.
- Haal de bladeren van de wokmix plant en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes in stukjes en het blad grof. Dunne steeltjes zijn lekker om te eten, dikkere stugge stelen kan je in kleine stukjes snijden en nog even mee laten garen bij de kokosmelk.
- Check of de aubergine goed gaar is. Breng op smaak met zout en peper en roer de wokmix bladeren er op het allerlaatst doorheen.
- Serveer de curry met de rijst, de cashewnoten en koriander naar smaak.
- Je hoeft de boontjes maar aan 1 kant te schonen, alleen het steeltje, het puntje kan je gewoon laten zitten.