Thaise braadworst met rijst, burnt broccoli, komkommer en pittige soja-pindasaus
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst
- 2 stronk broccoli
- 4 stuks Thaise braadworst
- 1.5 stuks komkommer
- 2 stuks lente-ui
- 1 stuks limoen
- 80 gram pinda's
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- 80 ml water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Meng met olie, peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
- Bak de Thaise braadworsten in een drupje olie in ca. 10 minuten bruin (ze zijn al gaar). Keer regelmatig.
- Schil of was de komkommer, snij in blokjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
- Maak de soja-pindasaus. Pers het limoensap. Hak de pinda’s grof in het bakje van de staafmixer. Hou ca. de helft apart voor garnering. Doe het limoensap met de sojasaus, ketjap manis, sambal en het water in het bakje van de staafmixer. Mix het geheel tot een gladde dressing. Voeg evt. nog een beetje extra sambal toe als je van pittig houdt.
- Schep de lente-ui door de warme droog gekookte rijst.
- Serveer de Thaise braadworsten met de rijst en burnt broccoli. Besprenkel royaal met de soja-pindasaus en pindacrunch. Eet de komkommer er als frisse tegenhanger bij.