Thaise bowl met limoenblad-peper braadworst, burnt broccoli, paprika, komkommer en pittige soja-pindasaus
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 stronk broccoli
- 2 stuks puntpaprika
- 1 stuks komkommer
- 4 stuks Thaise braadworst
- 80 gram pinda's
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook (in de schil)
- 1 teen(tje) knoflook
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- 80 ml water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de roosjes met olie, de knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
- Bak de stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij de paprika in halve maantjes. Voeg toe en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
- Schil of was de komkommer, snij in blokjes
- Bak de Thaise braadworsten in een drupje olie in ca. 10 minuten bruin (ze zijn al gaar). Keer regelmatig.
- Maak de soja-pindasaus. Hak de pinda’s grof in het bakje van de staafmixer. Hou ca. de helft apart voor garnering.
- Rasp de limoenschil en pers het sap. Doe samen met de sojasaus, ketjap manis, sambal en het water bij de pinda´s in het bakje van de staafmixer. Druk de knoflook uit de oven uit het schilletje en mix het geheel tot een gladde dressing. Voeg evt. nog een beetje extra sambal toe als je van pittig houdt.
- Maak voor ieder een bowl met de rijst, groenten en Thaise worst. Besprenkel met de dressing en garneer met de pindacrunch.