Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Thaise bowl met BUMI tempeh, burnt broccoli, paprika, komkommer en pittige soja-pindasaus

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Thaise bowl met BUMI tempeh burnt broccoli paprika komkommer en pittige soja pindasaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stronk broccoli
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks komkommer
  • 2 pakje BUMI Asian tempeh
  • 1 stuks limoen
  • 80 gram pinda's

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook (in de schil)
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 80 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de roosjes met olie, de knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
  4. Bak de stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij de paprika in halve maantjes. Voeg toe en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
  5. Schil of was de komkommer, snij in blokjes.
  6. Bak de tempeh in wat olie in ca. 5 minuten warm en een beetje knapperig.
  7. Maak de soja-pindasaus. Hak de pinda’s grof in het bakje van de staafmixer. Hou ca. de helft apart voor garnering.
  8. Rasp de limoenschil en pers het sap. Doe samen met de sojasaus, ketjap manis, sambal en het water bij de pinda's in het bakje van de staafmixer. Druk de knoflook uit de oven uit het schilletje en mix het geheel tot een gladde dressing. Voeg evt. nog een beetje extra sambal toe als je van pittig houdt
  9. Maak voor ieder een bowl met de rijst, groenten en tempeh. Besprenkel met de dressing en garneer met de pindacrunch.