Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Thaise biefstuksalade met rettich, rode ui en tauge

Rund

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Biefstuk
  • 200 g Rettich
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 handje(s) Gemengde sla
  • 1 handje(s) Tauge

In Huis

  • om te serveren Gekookte rijst
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Vissaus
  • 1 tl Bruine basterdsuiker
  • 3 el Citroensap
  • om te bakken Olie
  • 4 takje(s) Muntblaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Kook rijst om te serveren.
  2. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes. Hak de knoflook zeer fijn. Meng een dressing van de vissaus, rode peper, suiker, knoflook en citroensap.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstukjes zonder peper en zout in de koekenpan ca. 2 minuten aan iedere kant. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snij het vlees in dunne reepjes en meng met de dressing. Roer goed door en laat ongeveer 10 minuten staan.
  4. Snij de rettich in dunne lucifertjes (Julienne). Snij de ui in zeer dunne halve ringetjes. Neem een ondiepe schaal en bekleed deze met de sla. Verdeel er de rettich en taugé over. Schep het gemarineerde vlees in het midden en maak af met de uienringen en de muntblaadjes.
  5. Serveer met warme witte rijst.