Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Teriyaki Kip met driekleurenrijst, paksoi en gember-limoendressing

Kip

  • Totale tijd minuten
2025 10 WB SNELLE Driekleurenrijst kip teriyaki wortel paksoi rode peper 18781

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram driekleurenrijst
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el gember
  • 1 stuks limoen
  • 300 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 stuks paksoi
  • 350 gram teriyaki kip (gegaard)
  • 1 zakje sesamzaad (geroosterd)

In Huis

  • 3 el sojasaus
  • 1.5 el (milde)olie
  • (sesam)olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout en dek af. Kook, vanaf dat het water kookt, droog op middelhoog vuur in 20 tot 25 minuten. Laat staan tot gebruik.
  2. Maak alvast de dressing. Snij de rode peper fijn, laat indien gewenst de zaadjes zitten voor extra pit. Schil en rasp de gember. Rasp de limoen en pers het sap (0,5 el bij 2p). Doe samen in een kommetje met de sojasaus en (milde) olie.
  3. Schil de wortel en rasp grof (houd apart). Snij de bleekselderij in dunne plakjes.
  4. Verhit (sesam)olie in een grote koekenpan of wok en bak de bleekselderij aan op middelhoog vuur.
  5. Snij het donkergroene deel van de lente-ui in ringetjes en doe in een schaaltje voor garnering. Snij het witte en lichtgroene deel grof en bak mee met de bleekselderij.
  6. Snij de paksoi in grove repen. Hak de knoflook fijn. Bak het witte deel van de paksoi samen met de geraspte wortel en knoflook mee. Houd het paksoiblad apart. Zet het vuur wat hoger en roerbak even mee.
  7. Voeg de kip bij de groenten en roerbak ca. 3-5 minuten op middelhoog vuur (de kip is al gaar!). Voeg het blad van de paksoi toe en roerbak nog even kort mee tot ze iets slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng de dressing door de warme rijst. Serveer de kip en groenten op de rijst en garneer met de overgebleven lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.